Bemutatkozás Szálláslehetőség Szolgáltatások Árak Kapcsolat Beszerzés Beléptetés Hírek
Otthon maradt a vándorkupa
Immár hagyományosan, március első szombatján kolbász- és hurkatöltő versenyre várták a csapatokat Balatonakarattyára, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba (MH RKKK). A vándorkupa nem ment messzire: a háromtagú szakmai zsűri egybehangzó véleménye alapján a hazai csapat finomságoktól roskadozó fatányérosa volt a legízletesebb.
Az előző napok cudar időjárása sem szegte a versenyzők kedvét, hogy március 3-án, szombaton összemérjék ügyességüket kolbász- és hurkatöltésben a balatonakarattyai Honvéd Üdülőben. A programra 12 csapat nevezett, köztük a Magyar Honvédség Logisztikai Központ, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete 516. sz. Alapszervezete, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, de neveztek egyénileg is katonák családdal, baráti társasággal. A verseny 11 órakor vette kezdetét, a csapatoknak pedig három órája volt, hogy különleges ízekkel megbolondítva, vagy éppen teljesen hagyományos recept alapján elkészítsék a legfinomabb hurkát és kolbászt. Az étkek ízét, illatát és tálalását rangos szakmai zsűri bírálta: Buday Péter mesterszakács, sztárszakács, Gulyás Károly Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, valamint Brassó Sándor szakoktató, mesterszakács. Amíg a zsűri meghozta döntését, a jó hangulatról Nótár Mary gondoskodott. A verseny végül hazai győzelemmel zárult: a legízletesebbnek az MH RKKK munkatársainak minden jóval megrakott fatányérosa bizonyult. A csapattagok: Zubor Zoltán őrnagy, Szabó Bálint, Szalay Virginia, Tóth Bálint és Márkus Barna a kolbász és hurka mellett négyféle köretet kínáltak a zsűrinek: bajor káposztát, pezsgőben párolt lilakáposztát, hagymás törtburgonyát és karamellizált, fehérborban párolt almát és körtét, s ezzel elnyerték a legjobbnak járó vándorkupát. Második helyen a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület végzett, harmadik pedig a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lett. A díjakat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a csapatoknak.

Aktuális hírek
Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam - Nemzetközi hét 11.12-18.VI. Vadászpilóta TalálkozóÁlláshirdetés!NATO NTGT IT & ED 2018III. Sör és Csülök fesztiválKatonai Képzőművészeti AlkotótáborPetanque verseny – Honvéd Üdülő KupaHelloPay feltöltő kártya információAugusztus 20 a Honvéd ÜdülőbenII.Rákóczi Ferenc szobor felavatása Mozgássérültek Veszprém Megyei EgyesületeFair Play Road ShowGyermektáborIsten közelébenTörténetek és dallamokElkezdődtek a katonazenekari koncertek a BalatononLátványos szezonnyitó BalatonakarattyánZászlószalagokat kapott a központTájékoztató a feltöltő-kártyás fizetésrőlFőszezoni munkalehetőségÁlláshirdetés
Aktuális rendezvényeink
Szilveszter a Honvéd ÜdülőbenKarácsony a Honvéd Üdülőben
Csomagajánlatok
Bemutatkozás
A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton keleti kapujánál található, Balatonkenese és Balatonakarattya között. Több mint 1 km-es közvetlen partszakasszal rendelkező, 30 hektáros gyönyörű őspark felejthetetlenné teszi a pihenést. A sajátos mikroklímával rendelkező üdülő egész évben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Területén 4 szálloda, 31 összkomfortos faház szolgál a vendégek elhelyezésére.
Letölthető dokumentumok
Turnusváltás_2018
Adatlap.pdf
Gasztronómia
Gasztronómiai kínálatunk ötvözi a hazai és a regionális ízeket, ételeket. Lépést tartva a vendégek kívánságaival, választékot biztosít a reform, diétás vagy vegetáriánus ételek kedvelőinek is.

A hagyományos, magyar ételspecialitások megtartása mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos, házi desszertek fontos elemei kínálatunknak.
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Szerkesztőség
honvedelem.hu
Honvéd Kulturális Központ
Mátraházai Rekreációs Központ
mhrkkk.rekreacio@mil.hu